Hedoni - malonumas rūpintis savimi ♥
Veido kaukė dovanų visiems užsakymams!

Teisingas veido odos priežiūros priemonių naudojimas: svarbu ir efektyvu

Veido odos priežiūra

Veido odos priežiūra yra itin svarbi norint išlaikyti sveiką, jauną ir švytinčią odą. Tačiau daugelis žmonių nežino, kaip teisingai naudoti veido odos priežiūros priemones, kad jos būtų efektyvios. Šiame įraše aptarsime, kodėl svarbu teisingai naudoti veido odos priežiūros priemones ir kaip tai padaryti.

Kodėl reikia teisingai naudoti veido odos priežiūros priemones?

  • Priemonės veiksmingiau veikia – teisingai naudojant veido odos priežiūros priemones, jos gali geriau prasiskverbti į odą ir suteikti norimą poveikį. Tai padeda išlaikyti odą sveiką ir jauną ilgiau.
  • Mažiau švaistome produktų – jei naudojate priemones teisingai, jų reikia mažiau, nes jas galima optimaliai išnaudoti.
  • Išvengiama odos dirginimo – teisingas naudojimas padeda išvengti odos dirginimo, alerginių reakcijų ir kitų nemalonių pasekmių.

Kaip teisingai prausti veidą ir naudoti veido prausiklį?

Prausimas yra svarbus žingsnis veido odos priežiūroje, padeda atsikratyti per visą dieną susikaupusių nešvarumų, išvalyti poras ir paruošti odą kitiems veido odos priežiūros žingsniams. Norint teisingai prausti veidą ir naudoti veido prausiklį, reikia laikytis šių žingsnių:

  1. Pradėkite nuo švarių rankų – prieš pradedant, nusiplaukite rankas, kad išvengtumėte bakterijų perdavimo į veidą.
  2. Drėkinkite veidą – sudrėkinkite veidą šiltu vandeniu, kad atsikratytumėte pirmųjų nešvarumų ir pašildytumėte veido odą.
  3. Užtepkite veido prausiklį – paimkite nedidelį kiekį veido prausiklio ir švelniai masažuokite veidą apskritimais, vengdami per stipraus trinimo ir tempimo.
  4. Nuplaukite veidą – nuplaukite veidą šiltu vandeniu, atsargiai pašalindami prausiklį. Užtikrinkite, kad visi prausiklio ir makiažo likučiai būtų nuvalyti.
  5. Nusausinkite veidą – švelniai tapšnojant nusausinkite veidą švariu tik veidui skirtu rankšluosčiu arba vienkartine servetėle, vengdami trinti ar traukti odą.

Kaip teisingai naudoti veido tonerį?

Veido toneris padeda atkurti odos pH balansą ir paruošia veidą kitoms priežiūros priemonėms, sudrėkina jį. Norint teisingai naudoti veido tonerį, reikia atlikti šiuos veiksmus:

  1. Užpilkite nedidelį kiekį tonerio ant medvilnės diskelio. Norint tonerį naudoti tvariau šiek tiek priemonės užlašinkite tiesiai ant veido odos arba į delną ir pirštais įmasažuokite į veido odą.
  2. Palaukite, kol toneris įsigers į odą, prieš tęsiant kitus priežiūros žingsnius.

Kaip teisingai naudoti veido serumą?

Veido serumas yra koncentruotas produktas, kuris suteikia odai papildomos drėgmės ir naudingų medžiagų. Norint teisingai naudoti veido serumą, reikia laikytis šių žingsnių:

  1. Užtikrinkite, kad prieš naudojant serumą veidas būtų švarus ir tonizuotas.
  2. Užtepkite nedidelį kiekį serumo ant pirštų galiukų. Jei priemonė su pipete, ja nelieskite veido odos ar pirštų, nes užteršiate pipetę bakterijomis, kurios gali pradėti daugintis produkte.
  3. Švelniai įmasažuokite/įtapšnokite serumą į odą, judant nuo vidurio link šonų ir nuo apačios link viršaus.
  4. Palaukite kelias minutes, kol serumas įsigers į odą, prieš tęsiant kitus veido odos priežiūros žingsnius.

Kaip teisingai naudoti veido kremą?

Veido kremas yra svarbus žingsnis veido odos priežiūroje, nes jis padeda išlaikyti odą pridrėkintą ir minkštą, veikia kaip barjeras tarp veido odos ir aplinkos. Norint teisingai naudoti veido kremą, reikia laikytis šių žingsnių:

  1. Paimkite nedidelį kiekį veido kremo ant pirštų galiukų. Jei priemonė indelyje, naudokite mentelę, nekiškite į produktą pirštų, nes jame gali pradėti veistis bakterijos.
  2. Švelniai įmasažuokite kremą į odą, stipriai netempkite veido odos.
  3. Palaukite kelias minutes, kol kremas įsigers į odą prieš naudojant makiažą arba glaudžiant veidą prie pagalvės.

Veido odos priežiūros priemonių ingredientai, kuriems reikia tinkamo naudojimo

Kiekviena veido odos priežiūros priemonė turi savo ingredientų sąrašą, kurie suteikia joms specifinių savybių. Kai kuriuos ingredientus netinkamai naudojant galima nesulaukti pažadėto poveikio arba dar blogiau – pakenkti veido odai. 

  • Rūgštys – rūgštys naudojamos odos šveitimui ir kovai su akne, tačiau per dažnas naudojimas ar didelės koncentracijos gali būti agresyvios odai, todėl jas reikia naudoti atsargiai ir laikytis nurodytų instrukcijų. Naudojant rūgštis pirmą kartą reikėtų rinktis iki 5 % siekiančią rūgščių koncentraciją ir pradėti nuo 1-2 kartų per savaitę. Taip pat rūgštis reikėtų naudoti vakarais, nes jos didina odos jautrumą saulei. 
  • Retinolis – retinolis dažnai naudojamas kovai su raukšlėmis, tačiau didina odos jautrumą saulei, svarbu naudoti jį tik vakare, o rytais rinktis apsaugą nuo saulės. Naudojant retinolį pirmą kartą vertėtų rinktis nedidelės 0,1-0,5 % koncentracijos priemones, kurių sudėtyje būtų odą raminančių ir drėkinančių ingredientų (pvz. skvaleno). Taip pat naudojant retinolį reikėtų vengti rūgščių, nes labai tikėtina, kad itin sudirgintumėte veido odą. Natūralus ir mažiau dirginantis retinolio pakaitalas – bakučiolis.
  • Vitaminas C – vitaminas C turi būti tinkamai laikomas, kad išlaikytų savo veiksmingumą. Patartina vitamino C serumus laikyti šaldytuve, tamsioje pakuotėje, kad sumažinti jo oksidaciją. Taip pat vitaminas C yra labai nestabilus ingredientas, todėl reikėtų rinktis priemones su kuo stabilesne vitamino C forma, pavyzdžiui etilo askorbo rūgštimi ar magnio askorbo fosfatu.
  • Hialurono rūgštis – hialurono rūgštis sutraukia vandens molekules ir padidina drėgmės lygį odoje. Vis dėlto, hialurono rūgštį  naudojant ant sausos veido odos pasiekiamas priešingas efektas. Šis ingredientas ištraukia drėgmę iš odos, nes neturi jokio kito drėgmės šaltinio ir oda tampa labiau dehidratuota, nei buvo.

Teisingas veido odos priežiūros priemonių naudojimas yra svarbus norint išlaikyti odą sveiką ir jauną. Atkreipkite dėmesį į aukščiau pateiktus patarimus ir išnaudokite visą naudojamų veido odos priemonių potencialą!

Hedoni - malonumas rūpintis savimi! ♥

Parašykite komentarą

Pirkinių krepšelis

0
image/svg+xml

Krepšelis tuščias.

Tęskite apsipirkimą